22 Eylül 2010 Çarşamba

Open Governance - Dr. Peter Levin

Open Governance özellikle Obama yönetiminden sonra önem kazanan bir kavramdır Amerikada. Açık kamu yönetimi olarak düşünebiliriz bu kavramı. Buyrunuz wikipedi tanımı için.

Velhasılkelam bu kavramda bilişimin önemi yadsınamaz. Amerika Birleşik Devletlerinde som dönemlerde tamamen vatandaşın kullanımı için tasarlanan ve gerçekleştirilen portaller, bilgi havuzları ve bu havuzların web aracılığı ile sunulması gibi hizmetler Obama yönetimi tarafından önemle üzerinde durulan Open Governance kavramını desteklemektedir.



Vatandaşın huzurunu ve güvenliğinin sağlanması için bilişim ürünlerinin ve bilişim uzmanlarının know-howlarının sonuna kadar kullanıldığından bahsetti Dr. Levin bugünkü söyleşisinde. (TBD Bilişim 2010 - Ulusal Bilişim Kurultayı)

Sağlık sektöründeki kimi uygulamalardan bahsetti.

En önemlisi ise Open Governance'ın temelinde inovasyonun, inovasyonun temelinde ise icat ve bu icadın uygulanmasının yattığını belirtti. İnovasyonun hayat bulması için ise biz Türk dinleyicilere bazı önerilerde bulundu. En can alıcısı ise kültürünüzün getirdiği I can't/don't/won't eğilimini I can/do/will eğilimine çeviriniz önerisinde bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder