20 Mayıs 2014 Salı

Siber Güvenlik alanında yeni bir soluk; karşınızda ISACA tarafından sunulan Cybersecurity Nexus




Cybersecurity Nexus, ISACA tarafından hazırlanan yeni bir güvenlik bilgi (knowledge) paylaşım platformu ve bilgi güvenliğine yönelik profesyonel bir programdır.
CSX profesyoneller için sunduğu eğitim ve sertifika programları gibi çeşitli materyaller ile bilgi güvenliğinin geleceğinin şekillenmesine yardımcı olmaktadır. ISACA’nın global düzeyde kabul edilmiş uzmanlığı ile CSX siber güvenlik profesyonellerine organizasyonlarını ve organizasyon varlıklarını daha güvenli tutabilmeleri için imkan sunmaktadır.
CSX ile liderler ve siber güvenlik uzmanları doğası gereği son derece hızlı değişen bilgi güvenliği sektöründe bilgiye, araçlara, rehberlere ve bağlantılara rahatlıkla erişim sağlayabileceklerdir.
Cybersecurity Nexus’a yönelik bazı sorular ve cevapları aşağıda bulabilirsiniz;
1.     ISACA tarafından siber güvenliğe ilişkin yapılan tanım nasıldır?
Siber güvenlik, günümüz koşullarında sürekli iletişim halinde olan bilgi sistemleri tarafından işlenen, saklanan ve iletilen bilgi varlıklarını bu varlıklara yönelik tehditleri adresleyerek korumaya ilişkin bir kavramdır.
2.     Cybersecurity Nexus nedir?
Cybersecurity Nexus, siber güvenlik profesyonelleri için kariyerlerinin her seviyesinde siber güvenlik kaynakları sağlayan, ISACA tarafından geliştirilmiş bir programdır. Programın Cybersecurity Nexus olarak anılmasının sebebi bilgi güvenliği profesyonellerinin eğitim, sertifikasyon, rehberlik, kariyer geliştirme ve topluluk olarak ihtiyaç duyacağı bilgilere merkezi bir alandan sunuluyor olmasıdır.
3.     ISACA Cybersecurity Nexus’u neden oluşturdu?
Dünya genelinde bilgi güvenliği alanında beceri seviyesi yüksek profesyonel anlamında sıkıntı yaşanmaktadır. The Enterprise Strategy Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre kurumların yüzde 83’ü bilgi varlıklarının tam olarak korunmasına yönelik yeterli beceri seviyesine sahip profesyonel çalışana sahip olmadıklarını tespit etmiştir. ISACA Cybersecurity Nexus aracılığı ile gereksinim duyulan beceri krizine yönelik denetim, kontrol ve yönetişim alanında 45 yıldan fazla süredir edindiği tecrübe ile çözüm sunmaktadır.  
4.     Cybersecurity Necus kaynaklarına nasıl erişim sağlayabilirim?
http://www.isaca.org/cyber ziyaret edebilirsiniz.
5.     Cybersecurity Nexustan faydalanmak için maliyet nedir?
Yeni sertifikalar, konferanslara kayıt ve basılı yayınlar gibi unsurlar için belirli bedeller olmakla birlikte bir çok ISACA siber güvenlik kaynağı, Knowledge Center’da yer alan Siber güvenlik topluluğunda yer alanlar da dahil olmak üzere bilgi güvenliği ile alakalı makaleler ve seminerler ücretsiz olarak sunulmaktadır.
6.     Cybersecurity Nexus kaynaklarına erişim sağlayabilmek için ISACA üyesi olmak gerekli midir?
Hayır. Bunun yanında ISACA üyeleri sertifikalar, sertifikasyon, çalıştay, eğitim ve konferanslara kayıt ve basılı yayınlarda indirimlerden faydalanabilmektedirler.
7.     Cybersucirty Fundamentals Certificate nedir?
Cybersucirty Fundamentals Certificate kariyerini siber güvenlik üzerine kurmak isteyen yeni mezunlara yönelik bilgiye dayalı tasarlanmış bir sertifikadır. Sertifikayı elde etmek için adayların sınavı geçmeleri gerekmektedir. İlk sınav Eylül 2014 içerisinde Barselona’da yapılacak olan EuroCACS/ISRM konferansında gerçekleştirilecektir. Daha sonrasında ise online sınav yapılabilecektir. Sertifika National Institute of Standards and Technology (NIST) National Institute of Cybersecurity Education (NICE) and with the Skills Framework for the Information Age (SFIA) ile uyumlu olarak tasarlanmıştır. Sınavda dört alana yönelik sorular olacaktır; 1)sibergüvenlik mimarisi ilkeleri, 2)Networkler, sistemler, uygulamalar ve veriye yönelik sibergüvenlik, 3)Güvenlik Olaylarına müdahale, 4)Gelişen teknolojileri siber güvenliğe yönelik kullanma
8.     ISACA Cybersecurity Nexus programı ile yeni bir siber güvenlik sertifikası mı oluşturmaktadır?
Evet. ISACA hali hazırda güvenlik yönetimine yönelik CISM sertifikası sunmaktadır. Geliştirilmekte olan yeni sertifika uygulayıcı düzeyinde sunulacaktır. İlk sınav Haziran 2015’de yapılacaktır.
9.     ISACA üzerinden hangi siber güvenlik eğitimleri sunulmaktadır?
ISACA, 2014 yılı için EuroCACS/ISRM ve Güney America CACS çalıştaylarını sunmaktadır. Daha fazlası ise geliştirilmektedir.
10.   Siber güvenlik için hiç COBIT ile alakalı kaynak mevcut mudur?
Evet. “Transforming Cybersecurity Using COBIT 5” isimli rehber, COBIT 5 çerçevesi ve bileşenleri siber güvenliğe yönelik faaliyetleri sistematik olarak ele alınmasına yönelik yönlendirmeyi içermektedir.

Daha detaylı sorularınız olursa cevaplar için news@isaca.org mail adresini kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder