ISACA İstanbul tarafında CISA Sınavının Türkçeleştirilmesi amacıyla bir süredir çalışmalar devam ediyordu. Toplantılarda ve çalışmalarda gönüllerden geçen ve sınavın Türkçeleştirilmesine yönelik çalışmaların meyvesini aldığımıza yönelik maili bugün Kaya Hocam bizlerle paylaştı.
Hedef Haziran 2015 sınavından itibaren CISA sınavının Türkçe sunulması ve kamu kesimi başta olmak üzere sektörde anadilimizde de sertifikasyonun sağlanması. Malumunuz son dönemlerde BDDK, SPK, KGK bünyelerinde gerçekleştirilen çeşitli çalışmalar ve taslak tebliğler Bilgi Teknolojileri Denetimi'nin ve doğal olarak sertifikasyonun önemini günden güne artırmakta. Bilgi Teknolojileri fonksiyonlarına yönelik denetim ve yönetişim farkındalığı her geçen gün artmaktadır.
Elbette CISA'nın Türkçeleştirilmesi önemli aşamaların kat edilmesi ve ISACA International nazarında ülkemizin BT Denetim ve Yönetişim alanının gelişmekte olduğunu, kaliteli bir ivme ile gelişmeye devam edildiğinin anlatmak ve doğru temasların sağlanması ile oldu. Bu noktada ISACA'nın belirlediği bazı çalışmalar yetkililer ile paylaşıldı ve CISA Sınavının Türkçe sunulmasına yönelik gereken olurlar alındı.
Bu noktada sektörün anadilimizdeki sertifikasyon ile de gelişecek olmasını önemsiyor ve Türkçe olması münasebetiyle kamu kesimi tarafından da yüksek bir kabul ile karşılanacağını düşünüyorum.
Bu noktada başta CISA'nın Türkçeleştirilmesine yönelik dokümantasyonda önemli rolü olan sayın Kaya Kazmirci, Yekta Bahadıroğlu ve başkanımız Mustafa Gülmüş özelinde bütün ISACA Ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.
Sektörün gelişmesine yönelik önemli adımlar atıldıkça içerisinde olmanın ayrı bir keyif olduğunu belirtmek istiyorum.
ISACA İstanbul komitelerinde çeşitli görevlerde yer alarak sizler de bu keyfi yakinen yaşamak isterseniz ISACA İstanbul'un kapıları sizlere sonuna kadar açık olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder