Ben de bu yazı vasıtasıyla bire bir olmasa bile yazı içeriğindeki genel fikri Türkçe olarak paylaşmaya çalışacağım.
ISACA'da gönüllü olarak görev almak hem kişisel olarak kendinize hem de kariyerinize yatırım olarak değerlendirilmektedir. Bilgi ve yeteneklerinizi yerel ISACA Chapterınız aracılığı ile paylaşmak tecrübenizi artırmanın yanısıra liderlik yeteneklerinizi de geliştirecektir.
Bir ISACA üyesi olarak ortak hedefler ve ortak konulara ilgi duyan bir topluluğun üyesi olmanın yanı sıra ISACA yerel chapterlarında gönüllü katılım sağlayarak kişisel network anlamında çok değerli ilişkiler geliştirebilme, bildiklerinizi paylaşabilme ve iş hayatınız ile ilgili yeni fırsatlar yaratabilme olanağına sahip olabilirsiniz.
Dünyanın dört bir yanında 200'den fazla ISACA Chapterı gönüllülük esası ile paylaşmanın zenginliğini sunmaktadır. Yukarıdaki linkte yer alan yazı ile de ISACA üyelerini yerel chapterda gönüllü çalışmaya davet etmektedir.
Gönüllülük anlamında bir seferlik alınabilecek görevlerin yanısıra çalışma gruplarına aktif katılım, organizasyonlarda görev almaktan ISACA'nın Uluslararası Komitelerinde görev almaya kadar geniş bir gönüllük yelpazesi mevcuttur. Gönüllülük anlamında rollerin yerel chapterlara göre değişkenlik göstermesi sebebiyle gönüllülüğün ilk adımı olarak yerel chapter ile irtibat kurulması önerilmektedir.
ISACA İstanbul tarafından gerçekleştirilenleri takip etmek isterseniz ve hatta gerçekleştirilen faaliyetler içerisinde daha aktif görev almayı isterseniz http://www.isaca-istanbul.org/tr/ adresinde yer alan iletişim bilgilerinden Chapterda görev alan gönüllüler ile iletişim kurabilirsiniz.
ISACA İstanbul komiteleri http://www.isaca-istanbul.org/tr/committees adresinde yer almaktadır. Bu çalışma gruplarındaki ilgili gönüllülere gerek Linkedin, gerek ise Chapter üzerinden ulaşabilirsiniz.
Peki ISACA İstanbul tarafından neler gerçekleştirilmektedir?
- ISACA İstanbul, ISACA tarafından sağlanan CISA, CISM gibi sertifikasyonlar sürecinde yönlendirici rol oynamakta, sunulan hazırlık kursları ile yeteneklerini belgelemek isteyen profesyonellere katkı sağlamaktadır.
- Çeviri komitesi çalışmaları aracılığı ile COBIT belgeleri Türkçeye kazandırılmakta, komite çalışmalarına katılım sağlayan gönüllülerle birlikte sektöre anadilimizde kaynak kazandırmanın keyfi paylaşılmaktadır.
- Aylık gerçekleştirilen söyleşiler ile üyeler bir araya getirilmekte, aynı sektörde yer alan profesyonellerin benzeri konulara yönelik bakış açısı ve tecrübelerini paylaşma imkanları sunulmaktadır.
- Gerçekleştirilen günlük eğitim etkinlikleri ile üyelerin ve gönüllülerin daha teknik konularda becerilerini geliştirmeleri konusunda olanaklar sunulmaktadır.
- Yıllık gerçekleştirilen Bilgi Teknolojileri Yönetişim ve Denetim Konferansları sağlanan geniş katılım ile çeşitli sektörlerden, çeşitli rollere sahip profesyoneller bir araya getirilmekte ve etkinliklerde sektöre ilişkin son gelişmeler, güncel konular ve yasal mevzuat ve uygulamalar anlamında yenilikler katılımcılar ile paylaşılmakta, hem ISACA üyeleri hem de kamu kesimi temsilcilerinin katılımı ile eşsiz bir network imkanı sunulmaktadır. Bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili detay bilgileri www.btyd.org.tr adresinden edinebilirsiniz.
- Gerek ISACA tarafında, gerek Türkiyede yer alan kamu otoriteleri tarafındaki son gelişmeler, güncel mevzuat değişiklikleri üyeler ile paylaşılmakta, mevzuat değişiklikleri esnasında taslak çalışmalarına katkı sağlanmasına yönelik gerekli ilişkiler yönetilmektedir.
- Üyelerimizin rol aldığı kurumlarda insan kaynakları ihtiyaçlarına yönelik doğru ve yetkin insan kaynağı tedariğine yönelik olarak iş ilanları üyeler ile paylaşılmakta, üyelerimize yeni iş imkanları konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.
- ISACA İstanbul CISA sertifikasyon sınavının Türkçe olarak gerçekleştirilmesine yönelik gerekli hazırlıkları gerçekleştirmiştir. Haziran ayından itibaren sınav Türkçe olarak sunulacaktır.